Ch Dusty Smoke + Wings Brighter Day


Farm: Dwarfs


Description

NYMPH + CH MILOU

Paras Luciahelgen december 2020

Mer information finns på hemsidan https://dwarfshoppkaniner.weebly.com/nymph--ch-milou.html
Intresse mejlas till dwarfshoppkaniner@gmail.com
Närmsta besläktning: Hilda, Kasper
Långt bak finns även Love och Skåningen
Inavel: 0,1%


När jag började leta en hane till Nymph fanns det redan en hane i åtanke sedan länge då jag redan upplevt att matchningen varit ideal i mina ögon flera månader sedan. Jag tänkte dock att självklart bör jag leta efter alternativ, ifall denna hane inte finns tillgänglig. Men hur mycket jag än letade var det ingen som kom i närheten av den standard jag omedvetet satt med hjälp av denna hanen - och den hanen var precis just Milou. Han har allt jag anser kompletterar Nymph.

Hon är av den större och längre typen, vilket jag gärna vill få ner en smula i nästa generation för att bidra till en hållbar kropp och mindre storleken av hoppkanin som jag föredrar. Milou är mindre, mer rund i sin kropp. Båda föräldrarna har mycket fart och fläkt, men i något olika stil. Milou är en mer försiktig och rundhoppad herre med mycket studs, medan Nymph har en längre hoppstil utan att alltid tänka sig för då hon är väldigt hindersökande. Jag tror detta blir en perfekt balans mellan fart och hindersmarthet och en "mittemellan"-hoppstil. Det finns lite nerver hos båda två, men jag ser detta som något positivt då detta gör dem lyhörda på banan. På hemmabanan är både Nymph och Milou snälla och keliga, och ungarna förväntas bli det samma.

Detta är Nymphs första kull, men Milou däremot har sedan tidigare flertalet kullar med mycket framgångsrika ungar, bland annat Grenens Gt Ch Smoky Essentials, Flammans Ch Pineapple Twist och Stormurs Livets Teater. Eftersom ungarna inte blir släkt med flera av de allra mest populära leden kan detta bli mycket intressant avelsmaterial för den som är intresserad av lite mindre besläktad avel, liksom att de blir trevliga på hemmaplan och duktiga hoppkaniner. Jag tror på kaniner som landar på ca 2,5 kg, en mellanstorlek av föräldrarna. Minst en unge stannar på gården. 

Interested or have any questions? Send an email to: dwarfshoppkaniner@gmail.com

Father

Ch Dusty Smoke
Crooked: Veteran - Champion
Straight: Veteran
High: Not elite - 1 Advancement points
Long: Not elite

Mother

Wings Brighter Day
Crooked: Difficult - 4 Advancement points
Straight: Elite
High: Elite - 60.0 cm
Long: Elite - 160.0 cm

Birthday: 1/12/2021
Babies at birth: 6 pcs
Club: 08 KaninhopparTeam - 08KT
Totalt inbreed: 0.1%